In de wijnfles

Wijn in de wijnfles (zonder kurk)

AfbeeldingNaamSamenvattingCategorieënPrijsKoophf:categories
Giacomelli Pergole Basse
Giacomelli Pergole Basse

Een Merlot die je niet alleen met Frankrijk associeert! Wat een bijzondere wijn is dit! Karakter, complexiteit maar dan met een Italiaanse twist, heerlijk licht maar ook niet te makkelijk… Alle ingrediënten voor een bijzondere rode wijn!  

Smaaknotitie:

De grootvader van Roberto Petacchi, de huidige eigenaar, vestigde het landgoed in 1915 waar wijn, olie en groenten werden geproduceerd. Het was een typische boerderij in Ligurië. Azienda Giacomelli ligt in de gemeente Castelnuovo Magra tussen de Apuaanse Alpen en de Tyrreense zee. Deze locatie heeft een speciaal microklimaat vanwege de koele wind uit de bergen en de invloed van de zee. ‘s Nachts koelt het af en gedurende de dag voel je de warmte van de middellandse zee. De bodem samenstelling is bijzonder: mineralen, fossielen en ijzerhoudende bodems in wisselende samenstelling. Dit in combinatie met het klimaat maakt het geheel zeer bijzonder! Een aangenaam lichte Merlot die je niet zou verwachten in Ligurië! Deze wijn kent een souplesse en fruitige diepgang die bijzonder is! 100% Merlot, op staal, dus geen hout, prachtige aroma’s van pruimen en florale neus.


Lekker bij:

Giacomelli Pergole Basse past als Merlot prima bij licht rood vlees en groenten, uiteraard ook pasta varianten… Wat stevigere bereidingen gaan ook prima samen met deze wijn zoals Tagliata (rode biefstuk) met groene paprika. Deze Merlot leent zich ook uitstekend als een wijn die op zichzelf gedronken kan worden en kan ook een aantal jaren blijven liggen!

, , , , , , , , , , 13,75
aperitief fris-licht giacomelli italie ligurie merlot mooi-bij-pizza-pasta mooi-bij-vlees nieuw rode-wijn zachte-wijnen wijn-spijs smaakbeleving wijnhuis land wijnregio druivenras uitgelicht wijn
Il Molino di Grace Chianti Classico
Il Molino di Grace Chianti Classico

Chianti, verrassend en niet standaard! Il Molino di Grace, een wijnhuis uit de eredivisie!  

Smaaknotitie:

Frank Grace, de eigenaar van dit wijnhuis, is een man met passie en toewijding! Met zijn team heeft hij in het hart van het Chianti Classico gebied in korte tijd bijzondere wijngaarden geplant en uitgebouwd. Met passie voor de natuur en kwaliteit maakt Frank samen met zijn team prachtige wijnen! Deze Chianti Classico van il Molino di Grace is zacht, diep intens en vol rood fruit. Niet voor niets dat deze ook internationaal hoog scoort! En misschien ben je ooit wel eens bij één van de proeverijen op de camping in Toscane geweest! 


Lekker bij:

Chianti Classico van Il Molino is aangenaam en niet te zwaar. In tegenstelling tot veel andere wijnen is dit niet een klassieke op zwaar hout gelagerde rode wijn! Kan door de complexiteit veel hebben en komt dus prima tot zijn recht bij vlees, oude kazen en stoofschotel gerechten. De wijn is prachtig op dronk. Geef de wijn wel wat zuurstof in de decanteer of open de fles een paar uur voor het serveren. Bewaren kan ook goed! De komende jaren wordt deze wijn mooier, zachter en zal hij meer open komen. 

, , , , , , , , 14,75
il-molino-di-grace italie mooi-bij-pizza-pasta mooi-bij-vlees nieuw rode-wijn sangiovese toscane vol-stevig wijnhuis land wijn-spijs uitgelicht wijn druivenras wijnregio smaakbeleving
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva

Doe mij maar Merlot! Italianen weten hier wel raad mee! 

Smaaknotitie:

Il Volano Merlot is zacht, diep intens en vol rood fruit, kruidnagel pepertje en kersen… dat is het algemene toonbeeld. In de samenstelling van deze assemblage Sangiovese en Merlot wordt het alleen maar mooier! De wijnmakers van Il Molino di Grace geven een Italiaanse twist aan deze rode wijn! Aangenaam rood fruit prikkelt je zintuigen en bij de eerste nipjes wordt je gewoon blij! Il Volano: Je proeft kersen, specerijen, wat aardse tonen maar de wijn is zeker niet te zwaar! Frank Grace, de eigenaar van dit wijnhuis, is een man met passie en toewijding! Niet voor niets dat deze wijn internationaal hoog scoort, ook bij de internationale wijnpers! 


Lekker bij:

Il Volano moet als rode wijn net als de meeste rode wijnen uit Toscane eerst open komen, geef deze dus genoeg tijd voordat je het eerste glas drinkt. Il Volano komt mooi uit bij pasta, licht rood vlees en belegen kazen. De wijn kan nog een paar jaar liggen waarbij hij de komende jaren alleen maar mooier, zachter en meer meer open zal komen. 

, , , , , , , , , 18,50
il-molino-di-grace italie mooi-bij-pizza-pasta mooi-bij-vlees nieuw openhaard-wijn rode-wijn sangiovese toscane vol-stevig wijnhuis land wijn-spijs uitgelicht smaakbeleving wijn druivenras wijnregio
Il Molino di Grace Gratius
Il Molino di Grace Gratius

Gratius of Gracieus? Prachtige Sangiovese met intense diepgang! Hier ga je voor zitten! 

Smaaknotitie:

Met passie voor de natuur en kwaliteit maakt Frank met zijn team van Il Molino di Grace prachtige wijnen! Deze Il Molino Gratius bestaat voor 95% uit Sangiovese is zacht, diep intens en vol rood fruit. Kruidnagel, pepertje en kersen, het komt in deze rode wijn allemaal tot uiting! Frank Grace, de eigenaar van dit wijnhuis, is een man met passie en toewijding! Of Giada heb je misschien wel eens tijdens een proeverij ontmoet waar zij vol passie uitleg over de wijn geeft! Niet voor niets dat deze wijn internationaal hoog scoort, ook bij de internationale wijnpers! 


Lekker bij:

Il Molino Gratius is als IGT rode wijn uitgebracht, dat wil zeggen dat hij gemaakt is van een eigen samenstelling van de beste oogst. Deze wijn moet even open komen, dus open de fles een paar uur voordat deze geschonken wordt. Door de diepgang kan deze wijn wel wat hebben, komt prima tot zijn recht bij vlees, oude kazen en stoofschotel gerechten. De wijn kan ook nog een paar jaar liggen waarbij deze in de komende jaren nog mooier, zachter en nog meer open zal komen. 

, , , , , , , , , 26,50
il-molino-di-grace italie mooi-bij-pizza-pasta mooi-bij-vlees nieuw openhaard-wijn rode-wijn sangiovese toscane zachte-wijnen wijnhuis land wijn-spijs uitgelicht smaakbeleving wijn druivenras wijnregio
Maso Thaler Pinot Noir
Maso Thaler Pinot Noir

Pinot Nero = Pinot Noir, maar wat mooi! Bourgogne eat your heart out!!!

Smaaknotitie:

Misschien wat arrogant, want het zijn de Fransen die een patent op Pinot Noir hebben! Maar ook in Alto Adige is de Pinot Nero van oudsher aanwezig geweest. Destijds wat in de vergetelheid geraakt, maar nu volledig terug! De mannen van Maso Thaler, Filippo en Franscesco Motta zijn als Romeinen verhuisd naar Alto Adige en hebben daar de familietraditie nieuw leven ingeblazen!  De elegantie van deze rode wijn op basis van Pinot Nero is ongekend! Maso Thaler Pinot Noir is mooi gerijpt en is zowel los als in combinatie met gerechten prachtig! Maso Thaler Pinot Noir heeft een delicaat geuraroma van kersen, aardbei, framboos, vanille en een vleugje kaneel. In de mond een ronde start met een volle, krachtige smaak gevolgd door een soepele en lange afdronk.


Lekker bij:

Tsja, Pinot Nero waar combineer je dat bij? Maso Thaler Pinot Noir komt mooi uit bij Kalfsoester, fijn gegaarde vleesgerechten, los met kaas… Zeer veelzijdig! Deze Pinot Noir is zacht, heeft in tegenstelling tot zijn Franse broers geen hoog zuurtje. Licht gekoeld bij een verfijnd visgerecht, diverse bereidingen, deze wijn kan het allemaal aan. Kan ook prima los gedronken worden, maar let wel op: geef deze rode wijn wat zuurstof om open te komen. Dit is een wijn waar je voor gaat zitten omdat je wilt genieten van Pinot Noir of Pinot Nero, net wat je wilt!

, , , , , , , , 20,25
alto-adige italie maso-thaler mooi-bij-vis mooi-bij-vlees openhaard-wijn pinotnoir rode-wijn zachte-wijnen wijnregio land wijnhuis wijn-spijs smaakbeleving druivenras wijn
Ognissole Magnus
Ognissole Magnus

Nero di Troia, uit de hak van de laars! Leer, rode aarde, kruidnagel… en de rest!

Smaaknotitie:

Apulië, het land van de Nero di Troia, Primitivo en Negroamaro, donkere Italianen, of zijn het nog wel Italianen? Zelf vinden ze dat niet helemaal, net even anders. Zo ook de wijnen! Ognissole Magnus is een zeer verfijnde complexe gebalanceerde rode wijn met intens geurboeket van rood fruit, viooltjes, passievrucht en rode aarde, ronde krachtige smaak, zacht in de mond en soepele lange afdronk.


Lekker bij:

Ognissole Magnus als Zuid-Italiaan kan heerlijk jouw stevige vleesgerechten versterken! Intensiteit, maar ook toegankelijkheid komen samen in deze rode wijn. Advies is wel om de  Ognissole Magnus als rode wijn zuurstof te geven, niet letterlijk natuurlijk… maar decanteer deze wijn of laat de fles ontkurkt op adem komen. Deze Nero di troia dus ook op zichzelf gedronken worden, maar een stuk kaas of toastje maakt het wel mooier vanwege de tannines.

, , , , , , , , , 18,50
italie mooi-bij-pizza-pasta mooi-bij-vlees nero-troia ognissole openhaard-wijn puglia rode-wijn uitgelicht zachte-wijnen land wijn-spijs druivenras wijnhuis smaakbeleving wijnregio wijn
Ognissole Negramaro
Ognissole Negramaro

Donkere druif, de vrije vertaling van Negroamaro… maar wat een souplesse!

Smaaknotitie:

Apulië, het uiterste deel van Zuid-Italië, verzengend hete zomers…. Veel verschillende sub-zones wat wijnen betreft. Goed zoeken naar iets wat net even anders is, maar als je een wijnhuis ontdekt dan wordt je blij!! Ognissole Negramaro kenmerkt zich als een aromatische rode wijn met geurtonen van bloesem, kers, framboos en aardbeien, ronde krachtige start met soepele fruitige afdronk. Misschien iets toegankelijker dan zijn broer de Magnus van dit wijnhuis Ognissole.


Lekker bij:

Ognissole Negramaro komt goed uit bij vleesgerechten, meer belegen en oude kazen komt deze rode wijn mooi tot zijn recht! Ognissole Negramaro heeft souplesse, dus complex genoeg maar niet teveel. Is daarmee ook toegankelijk en voor de gemiddelde wijnkenner aangenaam.. Nog steeds lastig? Probeer Ognissole Negramaro en oordeel voor jezelf! Advies is wel om deze wijn zuurstof te geven, niet letterlijk natuurlijk… maar decanteer deze wijn of laat de fles ontkurkt op adem komen. Hij kan goed op zichzelf gedronken worden, maar een stuk kaas of toastje maakt het wel mooier vanwege de tannines.

, , , , , , , , , , 14,00
aperitief bestsellers italie mooi-bij-pizza-pasta mooi-bij-vlees negramaro ognissole onze-keuze puglia rode-wijn zachte-wijnen wijn-spijs uitgelicht land druivenras wijnhuis wijnregio wijn smaakbeleving
Terre di Gratia Don Sasa' Syrah
Terre di Gratia Don Sasa' Syrah

Syrah, verfijnde specerijen uit het land van de Prins! Ook Italië weet raad met dit druivenras!

Smaaknotitie:

De Grootvader van Gaspare Triolo is oorspronkelijk begonnen met landbouw. Later kwam daar wijnbouw bij. In een land wat bekend staat om haar vruchtbaarheid: Terre di Gratia staat voor gracieus landschap! Ben je er ooit geweest, snapt je precies wat we bedoelen. Een prachtig landschap, omringd door bergen, gevuld met prachtige olijfgaarden, afgewisseld met wijngaarden. Je voelt de warme wind vanuit het zuiden op je huid, ziet de heuvels en ruikt de vruchtbare aarde. Terre di Gratia Don Sasa’ Syrah heeft beton en op de fles rust gekregen, is deze Syrah aangenaam en toegankelijk, mooi zacht en puur. De kruiden zijn licht van karakter. Lichte aroma’s van rood fruit, in de mond zwarte bessen, kers en bramen en wat kruidigheid. Een aanrader als je een andere Syrah wilt drinken!


Lekker bij:

Naast de Grillo van dit wijnhuis is ook de Syrah allround. Zowel als aperitief als in combinatie met gerechten heerlijk! Terre di Gratia Don Sasa’ Syrah is ook niet te moeilijk als het gaat om de mogelijke combinaties met gerechten, dus licht belegen kazen, salades, kalfsvlees, carpaccio: een aanrader!

, , , , 12,75
italie rode-wijn sicilie syrah terre-di-gratia land wijn wijnregio druivenras wijnhuis
Valenti Puritani
Valenti Puritani

Etna & rode wijn! We hebben een match! intens rood fruit, gecombineerd met structuur en body!

Smaaknotitie:

Giovanni Valenti, een selfmade man! Opgegroeid in de armste wijken van Catania en langzaamaan zijn droom gerealiseerd. Self made, ooit met niets begonnen, altijd hard gewerkt en met het weinige wat hij had opnieuw geïnvesteerd. Uiteindelijk na een succesvol zakenleven weer teruggekeerd naar zijn roots in Catantia, waar hij in 2006 de eerste wijngaarden op de Etna heeft gekocht. Bijzonder terroir waar de Nerello Mascalese en de Carricante heer en meester zijn op de basaltgronden van de Etna. Puritani Nerello Mascalese, een kennismaking waard! Een rode wijn die rijk is aan tannine en rood fruit en als jonge wijn iets te heftig kan zijn. Maar na wat lagering op Frans eiken en rust op de fles, komt er ook rust in deze wijn. Intens rood fruit, kruidnagel, de rokerigheid van het basalt, het zit er allemaal in. Complexe lange afdronk, klein zuurtje en licht droog in de afdronk. Voor de liefhebber van de stevige rode wijnen is dit zeker een aanrader!


Lekker bij:

Valenti Puritani bijzondere rode wijn! Voor een moment waar je een bijzondere rode wijn wilt opentrekken! Deze Puritani kan prima op zichzelf staan, vooral als je er van houdt om wat zwaardere wijnen te drinken. Met wild en vleesgerechten is deze wijn het beste te combineren! De reden daarvoor is, net als bij de andere wijnen, de mineraliteit van de Etna. Maak je dus geen zorgen over het bewaarpotentieel! De komende 15 jaar kan deze wijn nog wel hebben en wordt hij nog zachter waarbij de aroma’s van rood fruit zich verder verzachten en doorontwikkelen.

, , , , , , , , , , 23,25
italie mooi-bij-vlees nerello-mascalese openhaard-wijn rode-wijn sicilie uitgelicht valenti vivino vol-stevig wine-spectator land wijn-spijs druivenras smaakbeleving wijn wijnregio wijnhuis wijntoppers
Vini Vignato JATO Rosso IGT
Vini Vignato JATO Rosso IGT

Merlot en Cabernet, wat een aangename combi uit Italië: body, structuur maar zeker niet te zwaar!

Smaaknotitie:

Illario is gek van voetbal, maar ook een perfectionist als het gaat om wijnmaken! Samen met zijn vader werken zij naar perfectie. Gambellara is een klein gehucht in de gelijknamige regio Gambellara net onder Soave en is bekend van de recioto. Maar ze kunnen veel meer, namelijk prachtige witte en rode wijnen maken! Deze rode wijn is een assemblage van Merlot en Cabernet, internationale allure in een gebied waar de wijnbouw nog uitgaat van de traditie van weleer. Hier proef je vakmanschap van een aantal generaties terug in een prachtige rode wijn! Intense neus van rood fruit, klein beetje hout meegekregen en toch toegankelijk! Vini Vignato JATO Rosso IGT Je proeft rood fruit, bramen, bosbes, kruidnagel en zachte afdronk licht droog. Zeker een wijn die allround is waarbij hij zowel de kenner als de rode wijn liefhebber zal bekoren!


Lekker bij:

Een wijn die als allround wordt bestempeld, kan veel hebben. Dat is in dit geval ook het geval. Drink de Vini Vignato JATO Rosso IGT rode wijn los, dan geniet je van een zwoele diepte. Combineer je deze rode wijn met een carpaccio of rundvlees, dan vult deze wijn het gerecht aan en vice versa! De mineraliteit van de lava grond maakt dat deze wijn de mond goed reinigt bij vettere gerechten. Bewaren kan ook! Dan wordt deze wijn voller en dieper. 

, , , , , , 16,00
assemblage italie nieuw onze-keuze rode-wijn veneto vini-vignato druivenras land uitgelicht wijn wijnregio wijnhuis